Handbediend Laserlassen 

Absolute revolutie in laserlasland

(Verdraagt u geen opbouwende spanning? Scroll dan meteen naar beneden voor de clue van het verhaal)

Met Fanuci bouwt u torenhoog voort op de voordelen van laserlassen

En waarop komt dat globaal neer? Op aanzienlijk grotere winstmarges. Want:

 • Laserlassen gaat vele malen sneller dan klassiek lassen
 • U hebt omzeggens geen (dure) voor- en nabewerking
 • U bereikt een perfect resultaat met wel 70% minder toevoegmateriaal!
 • Uw te lassen stuk ondergaat nauwelijks structuurveranderingen door de minimale warmte-inbreng van de laserlastechniek.

Het enige struikelblok? Niet elk werkstuk past in een laserlascabine…

Fanuci handbediend laserlassen: een game changer

Om voor eens en altijd komaf te maken met het probleem van plaatsbeperking bij het laserlassen, ontwikkelden de ingenieurs van Fanuci een handbediende laserlasmachine! Na jaren van onderzoek en veldwerk, balden zij de voordelen van laserlassen samen in één mobiel toestel. Hiermee laserlast u moeiteloos de meest verscholen hoeken en kanten van uw werkstuk. Het pistool ligt goed in de hand. Bovendien is de handbediende laserlasmachine van Fanuci gebruiksvriendelijk. Want alle benodigde laskennis kan erin geprogrammeerd worden. Of dit rocket science is? De technologie erachter zo goed als. Maar het gebruik ervan is dankzij de Lastek-demonstratie bij oplevering in uw bedrijf kinderspel! Uw lassers zijn meteen vertrokken met deze nagelnieuwe Fanuci-technologie Ze leveren in een mum van tijd een onberispelijke kwaliteit af.

Vooral op dunne, geleidende materialen zoals rvs, aluminium en staal bespaart u opmerkelijk. Met name omdat u het plaatmateriaal vooraf en nadien niét of nauwelijks nog moet bewerken. Dit is te danken aan de zeer gerichte warmte-input van de techniek, die de structuur van uw te lassen materiaal ongemoeid laat.

 

“Iedereen die de Fanuci-techniek test, is onder de indruk!”

Demo dagen

Eerst (door een gespecialiseerde laserlasbril) zien alvorens dit allemaal te geloven? Met plezier! Schrijf hier en nu in op onze DEMO-DAGEN

 • Woensdag 31/01/2024 – Service Center West, Roeselare
 • Woensdag 24/04/2024 – Herentals

Benieuwd naar wat deze state-of-the-arttechniek voor uw firma betekent? Neem contact op met uw vaste contactpersoon of het Lastek Expert Center. En we bespreken een demonstratiemoment op úw toepassingen!

Essentieel voor uw kosten-batenanalyse? Uw offerte, natuurlijk!

Dit uiterst gebruiksvriendelijk toestel levert nog een extra voordeel op: er is nauwelijks voorkennis vereist. Elke handige harry komt razendsnel tot kwalitatieve resultaten! Voor werkgevers die maar moeilijk bekwaam personeel vinden, vergroot het gebruiksgemak van dit toestel de potentiële visvijver!

Waarom voor handbediende laserlastoestellen van Fanuci kiezen?

 • Fanuci is dé pionier in laserlassen
 • Fanuci heeft een eigen fiberlaserbron, terwijl alle andere laserlastoestellen allemaal afgeleiden zijn van een Aziatisch concept.
 • Lastek is dan weer de exclusieve verdeler van Fanuci in Europa en heeft een Europees herstelcentrum. Dit wil zeggen: is uw Fanuci-toestel toe aan een herstelling? Duizenden kilometers verschepen hoeft niet, u moet het ook geen weken missen.

Kort gezegd: kiest u voor een handbediend laserlastoestel van Fanuci, dan kiest u voor efficiëntie en een enorme kostenreductie. Meer nog, u maakt gebruik van de weelde aan geruststellende eigenschappen en diensten van Lastek.

 •  

Een bloemlezing:

 • Lastek heeft een gegarandeerde onderdelenvoorraad.
 • Lastek heeft een Europees herstelcentrum.
 • Lastek heeft reserve-apparaten voor mocht uw toestel in herstelling zijn.
 • Eenmalig of tijdelijk project? Lastek biedt u ook de mogelijkheid om machines en operatoren te huren.
 • Nog niet duidelijk welke meerwaarde handbediend laserlassen voor u betekent? Lastek-operatoren overtuigen u met demonstraties op uw eigen toepassingsgebied.
 • Lastek is bij uitstek gespecialiseerd in de procedures en materialen die samengaan met een kwalitatieve en veilige laserlaswerkomgeving.
 • Lastek beschikt over een eigen R&D-afdeling, waardoor het voortdurend verbetering nastreeft.

Hoogwaardige lastechnologie combineren met een navenante service na verkoop? Las niet langer een pauze in, maar vraag hier en nu naar uw offerte.

Enkele toepassingen

We zetten graag enkele concrete toepassingen in de etalage. Met handbediend laserlassen wint u gegarandeerd én snel tijd en geld.

Bij fabrikanten van brievenbussen tuimelt na Fanuci handbediend laserlassen meteen een envelop met bespaard geld in de bus. Dat is het resultaat van afroming in kosten van productie en nabewerking.

Fanuci handheld gelaserlaste spoelbakken spoelen in eerste instantie uw productiekosten weg. Want u creëert supersnel met de hoogste kwaliteit. Hier bijvoorbeeld een RVS-spoelbak van 1,5 mm, gelaserlast met Fanuci en Lastek 316: de perfecte combinatie die de naam Lastifil 804 draagt.

Inox isolatietoepassing: het isolatiemateriaal verbrandt niet tijdens het lassen.

Hier bvb. een RVS-spoelbak van 1,5mm, gelaserlast met Fanuci en Lastek 316: perfecte combinatie.

Keukenbouwers zien hun broodjes gebakken bij de prestaties van de Fanuci technologie.

De moed zinkt deze Zincor-plaat van 2 mm allerminst in de schoenen! Deze laat zich graag lassen met de verfijnde laserlasser van Fanuci.

Voor bepaalde toepassingen is de laserlasser zelfs geschikt om lasnaad en roest te reinigen.

Een fabrikant van toegangscontrolesystemen krijgt bij het assembleren van 6 mm staalplaten met Fanuci handheld laserlassen toegang tot TIG-kwaliteit met MIG/MAG-snelheid.

Een fabrikant van machines voor de voedingsindustrie bespaart met Fanuci handbediend laserlassen meer dan 50% tijd in laswerkzaamheden. Dat is de tijd waarin zijn personeel uitgebreid kan tafelen.

Een Limburgs plaatbewerkings- en constructiebedrijf realiseert de grootste besparing in lasactiviteiten. En wordt zo nóg meer wereldburger.

Handbediend laserlassen aluminium onderdeel.

Handbediend laserlassen koper.

Handmatig laserlassen buisverbinding met RVS 316L.

Handmatig laserlassen van gegalvaniseerde plaat.

Handmatig laserlassen van koolstofstaal.

Laserlassen uit de hand van elektrolythisch verzinkt staal.

Handheld laserlassen staal.

Handbediend laserlassen van schoepen.

Handbediend laserlassen van RVS.

Handheld laserlassen chroomstaal, onderdeel filter.

Handmatig laserlassen van aluminium fluitketel.

RVS 304 hoeklassen met handbediende laserlasmachine.

Meer toepassingen?

Dag na dag ontdekken meer enthousiaste klanten de voordelen van deze toptechnologie. Overleg met ons, en merk wat deze techniek u oplevert. Zo bleek na veelvuldig experiment de Fanuci lasertechnologie ook geschikt voor bepaalde toepassingen in het reinigen van RVS-lasnaden en lasersnijden.

Neus voor Technische details? Snuffelen maar!

Bent u al gepokt, gemazeld en gelaserd in de lassector? En bent u wel toe aan wat meer gespecialiseerde informatie over de Fanuci handbediende laserlastoestellen? Die bieden we u graag!

“Het belangrijkste om te onthouden: uw laserlasser is niet alleen super handig en vooruitstrevend, maar ook uiterst kwalitatief, betrouwbaar en stabiel voor vele, vele jaren.”

Wat maakt de Fanuci handbediende laserlastoestellen nu zo onomstotelijk?
Ze maken énkel gebruik van de allerbeste onderdelen:

 • Eigen ontwikkelde Fanuci-laserbron
 • De FANUCI-laslaser is de eerste op de markt die de gepatenteerde PRO Wobble-kop gebruikt met een bewegende laserstraal. Die maakt een oscillatieproces mogelijk .
  De laserkop is voorzien van een elektrisch lenscontrolesysteem
 • PRO EasyWire automatische draadaanvoer
 • PRO LaserWELD besturingssysteem
 • Onderdelen van: Schneider – ABB – Weidmuller – Omron
 • Innovatieve koeling van PRO ChillX
 • Gepatenteerd mechanisme dat de focuslens aandrijft, waardoor het automatisch van positie verandert, en dus ook de breedte van de straal
 • Koeling met water (geen lucht) => stabiel en zonder onderbreking werken
 • Volledig gesloten, solide behuizing voor maximale veiligheid en weerstand tegen mechanische schade
 • Glasvezeltechnologie

Pro of Ultron-versie?

Nieuw zijn de Ultron-versies: deze bieden dezelfde prestaties als de Pro, maar deze laatste is een must voor aansluitingen op een robot. Ook exclusief op de Pro is de aansluiting voor veiligheidspalen met lichtsensoren.

Hebt u aan deze informatie genoeg om enthousiast te worden? Mooi zo!
Vraag meteen uw offerte inclusief vermelding van uw terugverdientijd op, en word zo mogelijk extatisch!

Safety first!

Zoals bij elk lasproces is het belangrijk om de juiste veiligheidsprocedures te volgen. Dat geldt ook voor handmatig laserlassen. Fiberlaserlicht brengt immers de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. U vindt onder andere aangepaste brillen in ons assortiment. Een Fanuci handbediend laserlastoestel ontvangt u bovendien niet zonder dat we u een set handige mondstukken meeleveren.

Lastek is specialist in het beveiligen van de lasoperator en zijn omgeving. Onze producten, ervaring en adviezen leiden alles in goede banen.
Is de veiligheid van uw werkplaats aan een audit toe? Onze dienst laserveiligheid (Peter Boodts) brengt ter plaatse alle risico’s in kaart en lost ze op.

Belast ons hier gerust met uw veiligheidsvraag!

Onze studiedienst werkt voortdurend aan de meest veilige omstandigheden bij het laserlassen.

Peter Boodts (0475/46 00 15) is expert in laserveiligheid.

De hele pagina samengevat?

Bent u een scannende lezer? Ook ú willen we warm maken voor de Fanuci handbediende laserlasapparaten.

Zet u even schrap voor de 15 (!) voordelen van handbediend laserlassen met Fanuci:

 1. U last veel sneller (twee- tot tienmaal!) dan traditioneel lassen en twee tot vier keer sneller dan standaardlaserlassers.
 2. zeer stabiel
 3. super gemakkelijk: iedereen kan het
 4. gladde, kwalitatieve lasnaden, zonder verkleuring
 5. hoge penetratie: een extra sterk resultaat
 6. nauwelijks vervorming
 7. behoudt de structuur van het basismateriaal
 8. goede reproduceerbaarheid van identieke kwaliteit
 9. zuinig, onderhoudsvrij, weinig afval: milieuvriendelijker
 10. tot 70% minder toevoegmateriaal nodig
 11. ergonomisch design
 12. eenvoudige bediening
 13. hoge werksnelheid zonder voor- of nabewerking
 14. lage bedrijfs- en onderhoudskosten
 15. veilig voor uw werkplek
 •  
 •  

Welke toestellen handbediende toestellen bieden wij aan?

 • 1500W Ultron (universeel gebruik)
 • 1500W Pro (gebruik met robot)
 • 2000W Ultron (universeel gebruik – meest gekozen)
 • 2000W Pro (gebruik met robot)
 • 3000W Pro (extra dik plaatwerk)

Weet u niet zeker welk type toestel voor u het meest geschikt is? Neem hier contact op en ontdek onze pasklare oplossingen.

En reikt u de juiste informatie aan? Dan vertellen wij u met plezier hoe snel u uw investering terugverdient!

Overtuigd? Vraag dan meteen uw offerte aan!

Offerte aanvragen?
Graag eerst overleggen welke laser ideaal is voor u?

Contacteer uw vaste contactpersoon of het Lastek Expert Center op 014/22 57 67 of stuur een email.

We kunnen u perfect adviseren en berekenen hoe snel u uw investering terugverdient.