lasPOST kopen

Je hebt beslist dat je een laspost gaat kopen.

Mooi. Maar wat nu: welke is de beste voor mij? Hoe kies ik de laspost die me op het lijf is geschreven?

1. Elektroden, MIG/MAG- of TIG-laspost?

Je eerste selectie is op het lasprocédé. Ga je een TIG-laspost kopen, een MIG/MAG-laspost kopen of een elektroden laspost kopen? Afhankelijk voor het werk dat je wilt uitvoeren, kies je best voor het één of het ander. Of je kiest voor een laspost die zowel MMA, TIG én MIG/MAG kan lassen

Laat je zeker adviseren welk type laspost je best gaat kopen. Lastek heeft al vele duizenden lasposten aan de man gebracht, en telkens slaagden we erin om uit te vissen welke laspost men best zou kopen. Niet zelden blijkt dat een ander type te zijn dan men eerst voor ogen had.

2. Welke metaalsoorten ga ik vooral lassen?

Ga je de laspost kopen om stalen constructies mee te lassen? Inox trappen? Gietijzeren motorblokken herstellen? Er zijn tal van mogelijkheden en combinaties mogelijk, en elke toepassing heeft zijn invloed op welk type laspost je best gaat kopen.

3. Lassen van dunne of dikke plaat?

Werk je met dik plaatmateriaal of doe je eerder het fijnere werk? Dat heeft een invloed op het model van laspost dat je gaat kopen. Vaak heb je meer vermogen nodig om dikker materiaal met elkaar te verbinden, en ook dat heeft zijn invloed op welke laspost geschikt is.

4. voor hobby of professioneel gebruik?

Je kan een laspost kopen voor occasioneel gebruik, of voor regelmatig tot continu gebruik. Het spreekt voor zich dat je een andere laspost gaat kopen als je 7 keer per jaar last, dan wel 7 keer per week. De lasposten van Lastek zijn gericht op professionelen. Dat houdt in dat de kwaliteit erg hoog is, de technologie op het scherp van de snee, en dat elke laspost gemaakt is om lang mee te gaan.

Merk op dat één van de varianten op een laspost de inschakelduur is. “100% inschakelduur“ betekent dat je laspost non-stop kan werken, zonder dat je het apparaat rust moet geven omdat het bijvoorbeeld oververhit zou geraken en je aan vermogen zou inboeten.

5. Wat krijg je erbij?

Je gaat een laspost kopen, maar hoe ziet het totaalplaatje eruit? Zit je ook gerust nadat je je factuur betaalt? Met andere woorden: hoeveel zekerheid krijg je bij de aankoop van je laspost? Hou rekening met volgende randvoorwaarden:

  • Praat ik met mensen of met een computer?
  • Zal ik makkelijk aan onderdelen raken? Ook na vele jaren?
  • Is er een hersteldienst van dit merk in België en Nederland?
  • Kan ik op een ingebruikstelling rekenen als ik de laspost ga kopen?
  • Is er een mogelijkheid tot lasopleiding rond de specifieke laspost of het lasproces?
  • Is er straks nog een respectabele restwaarde?

Ook dergelijke randfactoren neem je best mee in je beslissing welke laspost te kopen. Als je een echte vakman bent, dan heeft Lastek een gamma dat bij je past. Solide, high tech, voor professioneel langdurig gebruik. En alle randvoorwaarden krijg je er zomaar bij.

Moet het niet het allerbeste zijn, maar wel degelijk? Check dan de lasposten van Eburon

 

Al vele duizenden adviezen verstrekt

Graag hulp bij je keuze? Vul hier je postcode in en contacteer de adviseur van je regio. Zij hebben samen al duizenden mensen geholpen om de perfecte laspost te kopen.