Lastek 1900

Gutselektrode

Lastek 1900 brengt elk metaal tot smelten (van roestvast staal tot gietijzer en koperlegeringen) en blaast het weg, enkel door gebruik te maken van een standaard AC of DC stroombron.

De sterk geconcentreerde boog verwijdert alle vet, olie of grafietophopingen op gietijzer en geeft een zuivere groef, vrij van aanklevende metaaldruppels.

Een groef gemaakt in roestvast staal vertoont minder oxidatiesporen dan met andere snijprocessen (lucht of zuurstof), gezien de gasbescherming van de smeltzone door geïoniseerde gassen uit de elektrodemantel.

Lastek 1900 kan gebruikt worden op plaatsen die met een slijpschijf niet bereikbaar zijn en is bruikbaar in alle posities (horizontaal, schuin, verticaal neerwaarts en boven het hoofd).

Specificaties en gebruik

Toepassing

Voorbereiden van herstellassen aan gietijzer: Pas de gebroken onderdelen zo nauwkeurig mogelijk terug ineen, guts een groef met Lastek 1900, en de positionering van de las is automatisch correct.

Verwijderen van opkomers in gieterijen.

Afschuinen van scheuren in stalen structuren alvorens te lassen.

Verwijderen van oude hardoplassingen alvorens nieuwe lagen aan te brengen.

Instructies

Gelijkstroom, negatieve pool werkt het snelst, maar wisselstroom kan ook gebruikt worden.

Hou de hoek tussen elektrode en werkstuk tussen 6 en 20° (hoe lager de hoek, hoe meer stroom kan gebruikt worden, hoe sneller er gewerkt wordt en hoe zuiverder de groef).

Duw de elektrode voorwaarts om een smalle ondiepe groef te verkrijgen.

Voor een diepere groef, herhaal deze operatie.

Specificaties

Lasproces: Beklede elektrode (SMAW)
Materiaaltype: Speciale toepassingen / Gietijzer
Lasposities: Alle
Minimale verpakking: 5 kg in een plastic doos